100%-os gyümölcslevek
Ingyenes kiszállítás
15 ezer forint felett
Acai bogyó rendelés

Az acai pálma és gyümölcse

Az acai bogyó egy hosszú törzsű pálmafán terem, és az Amazonas medencéjében őshonos. Akár a 25 méteres magasságot is előre acai pálma levelei szalagszerűek. A talaj felé „irányuló” ágakról  fürtökben lógnak lefelé a gyümölcsök.  Maga az acai bogyó lila színárnyalatú és leginkább egy üveggolyóhoz hasonlítható.  Íze egyedien édes, trópusi. Egy acai pálma évente körülbelül 20 kg gyümölcsöt hoz. Acai bogyó tálban

Az acai bogyót eredetileg csak az őslakosok fogyasztották. Az Amazonas mentén őshonos Shuar törzs évszázadaokon át hagyományosan használta az acait gyógyászati célokra.  

Napjainkban már szinte az egész világon elterjedt, nagyrészt köszönhetően annak, hogy az acai termesztése ipari méreteket öltött. A brazíliai Belémben például több mint 30 ezer ember dolgozik naponta ebben az ágazatban, hogy kielégítsék az acai iránt megnövekedett keresletet.

Az acai bogyót hagyományosan kézzel szedték, a férfiak felkapaszkodtak a fa törzsre és levágták a tetején lévő ágakat, melyek tele voltak az értékes bogyóval.
Most, hogy az acai bogyót már világszerte ismerik, Brazíliában ipari méreteket öltött az acai termesztése, betakarítása és feldolgozása.  A bogyókat kosarakba szedik, majd hajókra teszik nagy tömegekben, és legnagyobb részt Belém piacaira szállítják. Az acai feldolgozásával vigyázni kell, hiszen a gyümölcsről úgy tartják, hogy csupán 24 óráig őrzi meg tuljadonságait.

Acai bogyó tálban

Mivel az acai bogyó 30-50%-a zsír, és a  magas zsírtartalmú élelmiszerekről köztudott, hogy nagyon gyorsan romlanak, ezért magas zsírtartalma miatt az acai szedése után néhány nappal már romlani kezd. Mindez azt jelenti, hogy a friss acai bogyó nagyon nehezen érhető el az acai-termőterületektől távol. A fagyasztott acai, vagy éppen a bogyók kivonatai mint például az acai gyümölcslé már sokkal elterjedtebb és népszerűbb lett világszerte.

Ugyan évszázadok óta fogyasztják már az acait amerikai kontinensen, a „csodabogyó” létezéséről a nyugati világ az 1990-es évekig nem sokat tudott. A modern tudománynak hála a kutatók ekkor bizonyították az acai gyógyhatásait és egészségjavító tulajdonságait.

A nyugati tudományok fokozatosan felismerték azt, amint az amazóniai törzsek már jóval korábban: az acai jelentős immunerősítő -, fertőzésellenes- , energizáló -és fogyókúrás hatásait.


Ide érdemes továbblépni az oldalon:

Acai bogyó

ACAI GYÜMÖLCSVELŐ ár:
Acai bogyó
100%-os » 500ml
= 4 571 ft / üveg
Megnézem a többi termék árát »

Jogi nyilatkozat (Prominent Disclaimer): Az oldalon megtalálható információk, oktatási célt szolgálnak. Kérjük ne kizárólag ezen az oldalon feltüntetett információkra támaszkodjon és a termék használata és fogyasztása előtt mindíg olvassa el a címkén feltüntetett figyelmeztetéseket, adagolási javaslatokat. Kérem vegye figyelembe, hogy az oldalon taglalt termékek, nem helyettesitík a vegyes étrendet és a változatos életmódot. Bármely készítményre való allergia esetén, kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét. Nyilatkozunk arról, hogy a termékeken feltüntetett alkalmazásra és fogyasztásra vonatkozó információk, megegyeznek az ezen a weboldalon feltüntetett információkkal. Kérjük vegye figyelembe, hogy az oldalon megtalálható információk, az egészségügyi hatóságok által nem ellenőrzöttek. Kérjük vegye figyelembe, hogy az aktuális hatályban lévő magyarországi és közösségi törvények alapján, az étrend-kiegészítők és élelmiszerek nem rendelkeznek semmilyen gyógyhatással, így nem alkalmasak betegségek kezelésére, vagy megelőzésére. A weboldaon feltüntetett információk, reklám és hivatkozási céllal kerültek feltüntetésre és nem helyettesítik egy orvos, egy gyógyszerész vagy egy engedéllyel rendelkező természetgyógyász tanácsát. Ne használja az oldalon lévő információkat öndiagnózisra.

BioFitness.hu © Minden jog fenntartva